ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

price from

139

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Δελφοί, Αράχωβα, Καρπενήσι, Παύλιανη, Τρίκαλα, Μετέωρα

Αναχώρηση 03 & 04/05

Τιμή Συμμετοχής 139€ With Breakfast
Name and Surname*
Phone Number*
Email*
Comments
For the purposes of the General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR), I agree to the processing of my personal data in accordance with the Privacy Policy.
I want to receive offers via email and sms

Excursion schedule

1η μέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΛΑΜΙΑ (480χλμ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Άφιξη στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης, και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς τη Λαμία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το σημαντικότερο μνημείο της, το κάστρο, τον αμεσότερο μάρτυρα της ιστορίας της, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για µία μοναδική εκδρομή στο νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο µας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000µ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές. Θα γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια θα πορευτούμε προς το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο σε απότομο βράχο. Εκεί, υπάρχει ένα μικρό μουσείο, µε προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Γεύμα καθοδόν και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και θα γευτούμε το Αναστάσιµο δείπνο µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Παύλιανη, με το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού. Αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, γέφυρες, τούνελ και μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μας καλούν να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, και να απολαύσουμε τον καφέ μας μέσα στη φύση. Το μεσημέρι επιστροφή στη Λαμία για το Πασχαλινό γεύμα. Ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Υπάτη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη γραφική πλατεία του χωριού. Επόμενος σταθμός το ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα, µε πολλά κειμήλια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Επιστροφή στη Λαμία. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομους της, ή εναλλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Additional information

Included
Bus transport
Tours mentioned in the program
Συνοδό
Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
Breakfast
Liability insurance
V.A.T.
Entrances to museums, archeological sites and whatever is mentioned in the program as optional
Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.
Στην 3ήµερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στην Παύλιανη. Το Πασχαλινό γεύμα θα πραγματοποιηθεί κατά την εκδρομή μας στο Καρπενήσι. Το απόγευμα της 2ης ημέρας θα επισκεφτούμε την Υπάτη και την Μονή Αγάθωνος.

Prices

DEPARTUREΗΜΕΡΕΣHOTELSMEALPRICEΠΑΙΔΙ 05-12ΕΤΩΝSINGLE BED ROOMNOTES
04/053Hotel ΕΛΕΝΑ 3*Breakfast139€99€55€+ 60€ τα 2 εορταστικά
03/054Hotel ΕΛΕΝΑ 3*Breakfast189€125€70€+ 60€ τα 2 εορταστικά

Skip to content