Search

ΚΥΠΡΟΣ

τιμή από

299

ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ

Αναχώρηση στις 22/06
Τιμή συμμετοχής από 299€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Ονοματεπώνυμο*
Τηλέφωνο*
Email*
Σχόλια
Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679 (GDPR), συμφωνώ με την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου.
Θέλω να λαμβάνω προσφορές μέσω email και sms

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΦΟ | ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και απευθείας πτήση για την Πάφο. Άφιξη και αναχώρηση για τη Λεμεσό. Ακολουθώντας μία πανέμορφη παραλιακή διαδρομή, διάρκειας περίπου μίας ώρας θα φτάσουμε στη Λεμεσό, όπου θα έχουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. επίσης τα Ενετικά τείχη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με της θαυμαστές τοιχογραφίες, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Τέλος θα επισκεφτούμε τα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στην γραφική Λαϊκή Γειτονιά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε και τη Λάρνακα. Πρώτη μας στάση είναι η παραλία με τις Φοινικούδες το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σύμβολο της Λάρνακας τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου κτίσμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα του Σοφού. Θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγίου καθώς και τον Τάφο του που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα. Αργότερα θα πάμε στο Κίτιον όπου θα θαυμάσουμε στο θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελόκτιστης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό.

Το όρος Τρόοδος είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου 1750 μ. και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία. Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα .Η τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική,θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας στα μαγαζιά και θα γνωρίσουμε την ιστορία της Μονής. Μετά θα αναχωρήσουμε για τον Πρόδρομο το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Εδώ μπορούμε να γευματίσουμε και στη συνέχεια θα περάσουμε από τις μαγευτικές Πλάτρες, όπου κατά τον Σεφέρη τα αηδόνια δεν σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς Στο δρόμο μας θα επισκεφτούμε το χωριό Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε.( η Αγία Ελένη επισκέφτηκε το μέρος και άφησε ένα κομμάτι από το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό και ένα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου γι’ αυτό και ονομάστηκε Μονή του Τιμίου Σταυρού.) Χρόνος στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάφο. Στη διαδρομή, θα γνωρίσουμε τον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13 ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Πολύ κοντά βρίσκεται το Κούριο, όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Περνάμε από τις Αγγλικές βάσεις και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Άφιξη στην Πάφο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου για τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Ελεύθερος χρόνος στο γραφικό λιμανάκι και στο κέντρο της πόλης για να την απολαύσετε με την καθοδήγηση του συνοδού μας. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πάφου για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται
Μία χειραποσκευή 10 κιλών (διαστάσεων 55x40x20 εκ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο - χειραποσκευή (διαστάσεων 40x20x25 εκ.) ανά άτομο, εξασφαλισμένη προκάθιση
Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά
Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

Τιμες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΔΙΑΤΡΟΦΗΤΙΜΗ (Non Ref)ΤΙΜΗΠΑΙΔΙ 05-12 ΕΤΩΝ (Non Ref)ΠΑΙΔΙ 05-12ΕΤΩΝΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ (Non Ref)ΕΠΙΒ.ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
22/06Navarria 3*Πρωινό299€349€219€269€100€100€Σύνολο φόρων 165€
22/06Kapetanios 3*Πρωινό349€399€245€295€126€126€Σύνολο φόρων 165€
22/06Ajax 4*Πρωινό379€429€259€309€150€150€Σύνολο φόρων 165€

Επιπλέον Πληροφορίες

Πτήσεις με Ryanair

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΦΟΣ 15.00-16.50
ΠΑΦΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23.00-00.55

Μετάβαση στο περιεχόμενο