Πρόγραμμα Εκδρομής
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 22:00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας.
Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Τήνο. Άφιξη στο νησί της Τήνου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ναό της Μεγαλόχαρης. Μετά την Θεία κοινωνία πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Κατόπιν περνώντας από το Εξώμβουργο, κάνουμε στάση στο χωριό Βώλαξ για να θαυμάσουμε τους ηφαιστειογενείς γρανιτένιους ογκόλιθους, το υπαίθριο πέτρινο θέατρο, το λαογραφικό μουσείο καθώς και τα εργαστήρια καλαθοπλεκτικής. Περνώντας από τα όμορφα χωριά Σκαλάδος, Κάμπος, Κάρδιανη, Υστέρνια καταλήγουμε στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Επίσκεψη στο σπίτι και στο μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και χρόνος ελεύθερος για ένα ωραίο καφεδάκι στην κεντρική πλατεία του χωριού με το αιωνόβιο πλάτανο. Συνεχίζουμε την παραλία του Πανόρμου. Γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στην Τήνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ραφήνα. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μήλεσι ,το οποίο ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Με καθ’ οδόν στάσεις, φθάνουμε στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.