Ορεινή Κορινθία - Ορεινή Αρκαδία

Τιμή
259€ ανά person
Διάρκεια
6 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις 21,24,28,31/12
Προορισμός
Ελλάδα

Ανακαλύψτε µυστικά της ορεινής Πελοποννήσου... Η ανθρώπινη παρουσία σε απόλυτη αρµονία µε το φυσικό περιβάλλον Λουτράκι - Κόρινθος - Τρίκαλα Κορινθίας - Στυμφαλία - Φενεό - Πανόραμα - Βυτίνα - Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Καρίταινα - Τρίπολη - Ανδρίτσαινα - Επικούρειος Απόλλωνας - Χρυσοβίσι - Λιμποβίσι - Αρκουδόρεμα

6 ημέρες
 • Γενικές Πληροφορίες
 • Πρόγραμμα Εκδρομής

Γενικές Πληροφορίες

Προορισμός
Ημερομηνίες Αναχώρησης
21/12/2019 12:00 πμ Δείτε όλες τις ημερομηνίες
 • 24/12/2019 12:00 πμ
 • 28/12/2019 12:00 πμ
 • 31/12/2019 12:00 πμ
Περιλαμβάνονται στην τιμή
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
 • Διατροφή (αναφέρεται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο)
 • Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*
Δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή
 • Φόρος διαμονής
 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
Συμπληρωματικά
Εορταστικό δείπνο: 30€ ανά άτομο
Άλλες τιμές και χρεώσεις
Παιδί 2-12 ετών: 159€ Επιβάρυνση Μονοκλίνου: 105€

Δείτε τον τιμοκατάλογο ΕΔΩ

 • 1η ημέρα
 • 2η ημέρα
 • 3η ημέρα
 • 4η ημέρα
 • 5η ημέρα
 • 6η ημέρα
1η ημέρα

Θεσσαλονίκη– Λουτράκι – Κόρινθος(600 χλµ)

Αναχώρηση από το γραφείο µας στις 07:00. Με διάφορες στάσεις (Λάρισα-Λαµία) φτάνουμε στο κοσµοπολίτικο Λουτράκι και συνεχίζουμε τη διαδρομή µας στην Ολυµπία οδό για το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα

Τρίκαλα Κορινθίας (132 χλµ)

Πρωινό και αναχώρηση σε ένα από τους πλέον δηµοφιλείς προορισµούς της Πελοποννήσου. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι το µεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας σε υψόµετρο 1100 µ. Ένας καταπληκτικός συνδυασµός ορεινού τοπίου, µε τις κατάφυτες πλαγιές της Ζήρειας και τους παραδοσιακούς οικισµούς των Τρικάλων. Κάτω Τρίκαλα µε την υπέροχη πετρόχτιστη πλατεία µε τα 2 υπέρ-αιωνόβια πλατάνια, ένα εξαιρετικά µοναδικό σκηνικό στα 900 µ. υψοµ. Μεσαία Τρίκαλα µαγευτικό – παραδοσιακό τοπίο µε τη Μονή της Παναγίας χτισµένη το 1700. Άνω Τρίκαλα µε πολλά πετρόχτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αι., το αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι γέννησης του Αγίου Γερασίµου. Θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. ∆ιανυκτέρευση

3η ημέρα

Στυµφαλία – Φενεό – Πανόραµα (200 χλµ)

Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό µας περιµένει σήµερα. Η γνωριµία µας µε την ορεινή Κορινθία θα σας εντυπωσιάσει. Ανεβαίνοντας το βουνό Ζήρεια (δυτικά) και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια Θροφάρι, Κεφαλάρι, Καλιάνοι, πραγµατικά στολίδια της φύσης φθάνουµε στη Στυµφαλία, Το χωριό που είναι περικυκλωµένο από πηγές µε γάργαρα νερά. Νότια του χωριού η λίµνη Στυµφαλία η Αρχόντισσα της περιοχής ελκύει και γοητεύει τον κάθε επισκέπτη. Μέσω των χωριών Καρτέρι, Καστανιά , Μοσιά φθάνουµε στο Φενεό. Έναν από τους πιο όµορφους ορεινούς δήµους του Ν. Κορινθίας . Έχει χαρακτηριστεί "Κορινθιακή Ελβετία" για τη µοναδική ωραιότητα της θέσης του. Σε υψόµετρο 1000µ στο Πανόραµα θα γευτούµε την παραδοσιακή κουζίνα. Η ανθρώπινη παρουσία σε απόλυτη αρµονία µε το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

4η ημέρα

Παναγιά Κανδήλας – Βυτίνα – ∆ηµητσάνα – Στεµνίτσα – Καρίταινα – Τρίπολη (240 χλµ)

Πρωινό. Σήµερα το οδοιπορικό µας θα αλλάξει νοµό. Νοµός Αρκαδίας. Φθάνουµε στο Λεβίδι, κωµόπολη της Αρκαδίας, χτισµένη στις ανατολικές πλαγιές του Μαίναλου σε υψόμετρο 850µ. και από εκεί στη Παναγιά Κανδήλα. Σφηνωµένη µέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου, εντυπωσιακή, χτίστηκε όχι εκεί που σκόπευαν οι άνθρωποι, αλλά εκεί που υπέδειξε το Άγιον φως. Συνεχίζοντας την υπέροχη διαδρομή µας φθάνουµε στο λαµπερό διαµάντι του βουνού τη Βυτίνα. Στο πιο ζωντανό χωριό της Αρκαδίας, η παράδοση µπλέκεται µε την πολυτέλεια προσφέροντας µας απολαυστική χαλάρωση. Επόµενος σταθµός µας η ∆ηµητσάνα, µε πλούσιες ιστορικές µνήµες, µε πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καλντερίµια και στενά πλακόστρωτα δροµάκια. Η ιστορία, οι µύθοι, τα γεφύρια και οι νεροτριβές, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά κειµήλια, τα πέτρινα κτίρια, η άρτια τουριστική υποδοµή καθώς και η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα καθιστούν τη ∆ηµητσάνα µια αρχοντική κωµόπολη. Εδώ θα γευµατίσουµε τις παραδοσιακές νοστιµιές του χωριού και θα συνεχίσουµε για τη Στεµνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα µε τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίµια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καµάρες (θυµίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η Στεµνίτσα αποτελεί κλασική στάση για βόλτα στα σοκάκια µε τα υπέροχα σπίτια και για γλυκό στην πλατεία . Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεµνιτσιώτες ήταν διάσηµοι για τις επιδόσεις τους στη µεταλλουργία και οι καµπάνες ορισµένων από τις πιο φηµισµένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωρών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι οµορφιές της εκδροµής µας δεν τέλειωσαν. Η Ζάτουνα. Η θέση της είναι στην κορυφή, ( υψοµ. 1050 µ. ) µε υπέροχη θέα προς τη ∆ηµητσάνα και τον Ταΰγετο. Το χωριό είναι τόπος εξορίας του ΜΙκι Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόµαστε προς Καρίταινα. Η Καρύταινα είναι µια επιβλητική πέτρινη πολιτεία και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισµός. Τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια το κάστρο και οι Βυζαντινες εκκλησιες δίνουν στο χωριό αυτό ένα µεσαιωνικό χαρακτήρα, για τον οποίο και ξεχωρίζει. Ύστερα από έναν όµορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δροµάκια παίρνουµε το δρόµο για το ξενοδοχείο µας., στην Τρίπολη. Τακτοποίηση στα δωµάτια. ∆ιαν/ση.

5η ημέρα

Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας (150 χλµ)

Πρωινό και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας΄ Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήµερα ένα από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. είναι χτισµένη αµφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα µεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δροµάκια και το Λαογραφικό Μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονοµαζόµενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιµήν του θεού Απόλλωνα που έσωσε τους κατοίκους της Αρχαίας Φιγαλείας από την επιδηµία πανούκλας που µάστιζε την περιοχή, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέµου. Θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων στις παραδοσιακές ταβέρνες της Ανδρίτσαινας, και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουµε προαιρετικά. ∆ιαν/ση.

6η ημέρα

Χρυσοβίσι - Λιµποβίσι - Αρκουδόρεµα - Θεσσαλονίκη (690χλµ)

Πρωινό, και φεύγοντας από την πόλη, κατευθυνόµαστε προς το Χρυσοβίσι. Χτισµένο στα 1100 µ. σε µια ελατοσκέπαστη πλαγιά, αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισµούς της Πελοποννήσου. Εδώ είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Κολοκοτρώνης. Επόµενος σταθµός µας το Λιµποβίσι, υψόµετρο 1.200. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ερειπωµένο, αναστυλώθηκε, αποκαταστάθηκε µε δαπάνες του αρκάδα, Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Πιο δίπλα, στις βαθειές δασωµένες χαράδρες, στέκει το Αρκουδόρεµα µε την τόσο σηµαντική συµβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα µε τα χρόνια ρήµαξε! Σώζεται η εκκλησία της Παναγίας από το 1719 µε ωραίες τοιχογραφίες. Λιµποβίσι και Αρκουδόρεµα, έµειναν γνωστά ως «Κολοκοτρωναίϊκα. Και η επιστροφή µας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις καθοδόν και εξ’ ιδίων για γεύµα και καφέ φθάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ .

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα
09:00-20:00
Τρίτη
09:00-20:00
Τετάρτη
09:00-20:00
Πέμπτη
09:00-20:00
Παρασκευή
09:00-20:00
Σάββατο
10:00-14:00
Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ
Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνεται ενημερώσεις, προσφορές και νέα μας.

Από τις 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR (ΕΕ 2016/679), που αφορά στην προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το Dromeas Travel προσπαθεί να εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα για εσάς, σεβόμενο πάντα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνεται ενημερώσεις, προσφορές και νέα μας.

Από τις 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR (ΕΕ 2016/679), που αφορά στην προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το Dromeas Travel προσπαθεί να εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα για εσάς, σεβόμενη πάντα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Copyright 2019 © Computer World

Close

Ορεινή Κορινθία - Ορεινή Αρκαδία

Τιμή
259€ ανά person
Διάρκεια
6 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις 21,24,28,31/12
Προορισμός
Ελλάδα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κάνετε την κράτηση . Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με αστερίσκο*Ερώτηση σχετικά με τη διαθεσιμότητα της εκδρομής ή οτιδήποτε θέλετε να γνωρίζετε. Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με αστερίσκο*