fbpx
 
Τιμή
600€ ανά person
Διάρκεια
6 ΗΜΕΡΕΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18/02

“Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Σαμάρεια - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Όρος Ελαιών - Σιών - Ιεριχώ - Άγιος Σάββας - Βηθανία - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Χριστιανικός τομέας - Λήδα - Τελ Αβίβ”

 • Γενικές Πληροφορίες
 • Πρόγραμμα Εκδρομής
 • Πρόσθετες πληροφορίες

Γενικές Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται στην τιμή
 • · Διαμονή στο ξενοδοχείο 4 αστέρων /Shepherds House / στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ (απέναντι από την Ιερά Μονή των Ποιμένων).
 • Ημιδιατροφή.
 • · Ξεναγήσεις από τοπικό ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • · Έμπειρος αρχηγός – συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • · Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ
 • · Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • · Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • · Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
Δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή
 • · Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • · Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €600

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €620

Διαφορά Μονόκλινου +€120

Φιλοδωρήματα  +€15

 

Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο

 • 1η ημέρα-Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
 • 1η ημέρα-Για αναχώρηση από την Αθήνα
 • 2η ημέρα
 • 3η ημέρα
 • 4η ημέρα
 • 5η ημέρα
 • 6η ημέρα
1η ημέρα-Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 13.00. Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 με άφιξη στις 15.40
1η ημέρα-Για αναχώρηση από την Αθήνα

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 15.00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00, με άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα

ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, και στο Πατριαρχείο όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Μετάβαση στο Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Επίσκεψή στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωασάφ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα

ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε στην Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη της Τιβεριάδος και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την Προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό και μετάβαση στην Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στο φαράγγι Αινών στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€) και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τελικό μας προσκύνημα είναι Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Πρωινή αναχώρηση για Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε και θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου. Προσκύνημα στην ιερά Μονή των Ποιμένων και άμεση αναχώρηση για την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Νεκράς Θαλάσσης και στο σπήλαιο των Μάγων, όπου βρίσκεται στην Ι. Μ. του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση Του. Μετάβαση στην Μικρή Γαλιλλαία και στο σημείο Πανόραμα από όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στον Λόφο Σιών, όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Κυριακής του Ψυχών και μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Mετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο για να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Αποκριάς. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές Επιβίβαση στο λεωφορείο το μεσημέρι και αναχώρηση για την πόλη Λήδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.

Πτήση Επιστροφής

Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.  Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στις 00.05.

Περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή
09:30-17:30
Σάββατο
ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ
Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνεται ενημερώσεις, προσφορές και νέα μας.

Από τις 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR (ΕΕ 2016/679), που αφορά στην προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το Dromeas Travel προσπαθεί να εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα για εσάς, σεβόμενο πάντα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνεται ενημερώσεις, προσφορές και νέα μας.
Από τις 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR (ΕΕ 2016/679), που αφορά στην προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το Dromeas Travel προσπαθεί να εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα για εσάς, σεβόμενη πάντα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Copyright 2019 © Computer World

Close

Άγιοι Τόποι των Ιεροσολύμων-6 Ημέρες 18/02

Τιμή
600€ ανά person
Διάρκεια
6 ΗΜΕΡΕΣ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18/02

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κάνετε την κράτηση . Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με αστερίσκο*Ερώτηση σχετικά με τη διαθεσιμότητα της εκδρομής ή οτιδήποτε θέλετε να γνωρίζετε. Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με αστερίσκο*