ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

price from

595

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, Ένα ταξίδι στον χρόνο

Αναχώρηση 02/05

Τιμή Συμμετοχής από 595€ με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε 3* & 4* ξενοδοχεία 

Name and Surname*
Phone Number*
Email*
Comments
For the purposes of the General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR), I agree to the processing of my personal data in accordance with the Privacy Policy.
I want to receive offers via email and sms

Excursion schedule

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Σμύρνη - Παμουκαλε - Αφιον Καραχισάρ

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Σμύρνης και πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το Παμούκαλε, όπου θα επισκεφτούμε τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές, και αποτελούν ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Το κάστρο του βαμβακιού όπως μαρτυρά η ονομασία του, οφείλεται στα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σ΄ένα κατάλευκο σκηνικό. Πρόκειται για ένα από τα τουριστικά κέντρα της περιοχής λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα.. Eν συνεχεία αναχώρηση για το Αφιόν Καραχισάρ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Το όνομα στα τουρκικά σημαίνει όπιο μαύρο-Κάστρο, από το κάστρο που δεσπόζει στην πόλη, χτισμένο πάνω σε μαύρο βράχο. Μια βόλτα στην παλιά συνοικία θα σάς “μεταφέρει” στην παλιά εποχή. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευσ

Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Το όνομα της πόλης προέρχεται από την ελληνική λέξη εικόνιο. Σύμφωνα με τον μύθο εδώ αφιέρωσε ο Περσέας ένα ομοίωμα του αποτρόπαιου κεφαλιού της Μέδουσας. Στα ρωμαϊκά χρόνια έγινε Iconium με τους βυζαντινούς αργότερα να το εξελληνίζουν σε Ικόνιο, μέχρι την άφιξη των Σελτζούκων λίγο μετά την μάχη του Ματζικέρτ, που μετενόμασαν σε το Ικόνιο σε Konya.Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Μαυσωλείο τον Τεκέ Μεβλάνα, δηλαδή τον τάφο του μυστικιστή Jala Al Dinar Rumi, γνωστού ως Μελβάνα, ιδρυτή της τάξης των Δερβίσηδων. Στη συνεχεία, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Καππαδοκίας, για μια μοναδική εξερεύνηση, ξεκινώντας από το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μία μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο φυσικής κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχωρούμε για τη Βόρεια πλευρά της Καππαδοκίας ξεκινώντας από το Γκιόρεμε, τη Ματιανή των Βυζαντινών και το Κόραμα της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς από ηφαιστειακή τέφρα που συνθέτουν ένα εξωγήινο τοπίο. Η περιοχή διαθέτει πάνω από 360 λαξευτές/υπόσκαφες εκκλησίες. Αφού επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων, θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασαμπαγκ, γνωστή για τα περίφημα τρωγλοδυτικά σπίτια κυριολεκτικά χωμένα στα βράχια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου μπορείτε να απολαύσετε hammam και σάουνα στις εγκαταστάσεις του spa τμήματος του ξενοδοχείου . Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο-εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες-, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά κανάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα σπουδαίο δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής είναι το αρχοντικό του λόγιου Ρίζου, χώρος κατοικίας ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έγραψε το βιβλίο Καππαδοκία. Επόμενος μας σταθμός, η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πχ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζηνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την Καισάρεια. Άφιξη και περιήγηση στην “πόλη των μαυσωλείων”, που είναι κτισμένη σε ύψος 1.055 μέτρων στο κέντρο σχεδόν της Ανατολίας, σε μια εύφορη γεωργική ζώνη με ήπιο κλίμα. Το γραφικό μεσαιωνικό της κάστρο περιβάλλεται από ογκώδη τείχη και κλείνει την παλιά πόλη, που χαρακτηρίζεται από στενοσόκακα και χαμηλά σπιτάκια με ταράτσες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σμύρνη όπου θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλιό ρολόι και την περίφημη προκυμαία. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την Αρχαία Έφεσο. Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Τα ερείπια του Αρτεμισίου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου, αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα. Οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, θα μας συγκινήσουν. Το απόγευμα μετάβαση στην Σμύρνη όπου θα ξεναγηθούμε πάλι στην πόλη, θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την προκυμαία της πόλης με όλη την ιστορία που τη συνοδεύει , θα περπατήσουμε στο κορδόνι στην παραλία της πόλης όπου μέσα από τη γραφικότητα της περιοχής ξεδιπλώνεται το παρελθόν της πόλης και εν συνεχεία μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Additional information

Included
Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
Τοπικός φίλος - συνοδός εκδρομής
Πρωινό και δείπνο ( ημιδιατροφή ) καθημερινά στο ξενοδοχείο
Μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines προς/από Σμύρνη
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση Καισάρεια – Σμύρνη με την Pegasus Airlines
Αποσκευές: 20 κιλά κατά άτομο + 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 8κ (55x40x20cm)
Ταξιδιωτική ασφάλιση
Δημιτικοί φόροι / check points 25€
φόροι διαμονής & εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
Φόροι αεροδρομίων 195€

Prices

DEPARTUREΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΗΜΕΡΕΣMEALPRICEΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙ 02-12ΕΤΩΝΕΠΙΒ/ΝΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟNOTES
02/05Afyon | MCG Marble Hotel & Avrasya Hotel & Blanca Hotel Izmir6Breakfast 595€270€Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλοι Καυσίμων: 195€ / άτομο

More information

Πτήσεις με Aegean Airlines:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΜΥΡΝΗ 04:30 – 05:35

ΣΜΥΡΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23:55 – 01:15

Skip to content