Home Phone EXCURSIONS
ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

139

139

Online Reservation

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

price from

139

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Δελφοί, Αράχωβα, Καρπενήσι, Παύλιανη, Τρίκαλα, Μετέωρα

Αναχώρηση 03/06

Τιμή Συμμετοχής 139€ With Breakfast
Name and Surname*
Phone Number*
Email*
Comments
For the purposes of the General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR), I agree to the processing of my personal data in accordance with the Privacy Policy.
I want to receive offers via email and sms

Excursion schedule

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μέσω Λάρισας φτάνουμε στο όμορφο Καρπενήσι. Στάση για γεύμα εξ’ ιδίων και γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια μετάβαση στην Μονή Προυσιώτισσα, χτισμένη σε απότομο βράχο, το 829 μ.χ. από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο. Οι οποίοι έφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας, που σώθηκε από θαύμα στην περίοδο των εικονομαχιών. Προσκύνημα και αναχώρηση για Λαμία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την Παύλιανη με το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού. Αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, γέφυρες, τούνελ και μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μας καλούν να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, και να απολαύουμε τον καφέ μας μέσα στη φύση. Συνεχίζοντας τη μέρα μας φτάνουμε στην Άμφισσα. Η πόλη της Άμφισσας διακρίνεται για την σπουδαία αρχιτεκτονική της που αποτελεί από μόνη της ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να την περπατήσουμε (το μέγεθος της πόλης είναι αρκετά μικρό) και να γνωρίσουμε τα δεκάδες νεοκλασικά και αρχοντικά της, δείγμα της ακμής του πρόσφατου παρελθόντος της πόλης. Σημείο αναφοράς σε κάθε περίπατο ο κεντρικός δρόμος της αγοράς που οδηγεί στην όμορφη πλατεία Κεχαγιά (άνω πλατεία). Εκεί θα συναντήσουμε ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία της πόλης με το πρόσφατα ανακαινισμένο δημαρχείο να δεσπόζει δίπλα στο ιστορικό καφενείο το Πανελλήνιον, πολλά όμορφα κτίσματα καθώς και τα σκαλιά που οδηγούν στον ναό του αγίου Νικολάου. Χρόνος για γνωριμία με την πόλη και περιπλάνηση στα σοκάκια της Χάρμαινας, της συνοικίας των ταμπάκηδων με ιστορία από την Τουρκοκρατία. Θα γευματίσουμε τις τοπικές νοστιμιές, θα πιούμε τον καφέ μας στον «παλιό καφενέ», μοναδικό στην Ελλάδα με θεατρική σκηνή, όπου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσματα του Θιάσου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομους της, ή εναλλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Additional information

Bus transport
Tours mentioned in the program
Συνοδό
Δύο Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
Breakfast
Liability insurance
V.A.T.
Entrances to museums, archeological sites and whatever is mentioned in the program as optional
Accommodation tax

Prices

DEPARTUREΗΜΕΡΕΣHOTELSMEALPRICEΠΑΙΔΙ 05-12ΕΤΩΝSINGLE BED ROOMNOTES
03/063Hotel ΕΛΕΝΑ 3*Breakfast139€99€35€

Skip to content