Excursion schedule
Συγκέντρωση στις 7.00 αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή φτάνουμε στο λιμάνι απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το όμορφο νησί της Κέρκυρας. Άφιξη στο Νησί των Φαιάκων και θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο φημισμένο Κανόνι. Εδώ θα θαυμάσουμε το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για το Γαστούρι όπου θα επισκεφτούμε μια από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, το ξακουστό Αχίλλειο. Μεταφορά στην πόλη της Κέρκυρας όπου θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα – Πολιούχου της Κέρκυρας και τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την πλατεία Σπιανάδα, με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και τον περίφημο πεζόδρομο ‘Λιστόν’.Xρόνος ελεύθερος για να παρακολουθήσουμε τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Κέρκυρας στην όμορφη πλατεία, όπου θα δούμε την παρέλαση των καρναβαλιστών με τις Βενετσιάνικες Στολές που καταλήγει στο Δημαρχείο της πόλης και θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Παλαιοκαστρίτσα. Το παραλιακό χωριό βρίσκεται Βορειοδυτικά της πόλης και νότια του Βυζαντινού Κάστρου του Αγγελοκάστρου. Μελετητές ισχυρίζονται πως εδώ ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων, όπου η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας. Αναχώρηση για το λιμάνι απ’όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Ηγουμενίτσα. Με διάφορες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση επιστρέφουμε στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.