KEFALONIA

price from

319

KEFALONIA

KEFALONIA

Meet the Beautiful Kefalonia

Αναχώρηση στις 03/05

Τιμή συμμετοχής από 319€

Name and Surname*
Phone Number*
Email*
Comments
For the purposes of the General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR), I agree to the processing of my personal data in accordance with the Privacy Policy.
I want to receive offers via email and sms

Excursion schedule

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (440 χλμ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στον Αστακό και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Κεφαλονιά. Αποβίβαση στη Σάμη και μετά από μια φανταστική διαδρομή, άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση. Αργότερα θα πραγματοποιήσουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του Αργοστολίου και θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με πρώτη στάση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, του 12ου αιώνα, που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Χρόνος για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα και να αποθανατίσουμε το τοπίο. Στη συνέχεια, μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον Αίνο, βουνό με πλούσια μαύρη πεύκη, φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Το λείψανό του φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Επόμενος σταθμός μας το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του. Η αίθουσα, στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα, όμως, του νησιού συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας, αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη γραφική Σάμη, όπου θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία και για όσους το επιθυμούν θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και στη συνέχεια επιβίβαση προαιρετικά στο καραβάκι, που λειτουργεί συνεχώς ως συγκοινωνία και συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι. Φτάνουμε στο γραφικό Ληξούρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, όπου θα έχουμε χρόνο για να τη γνωρίσουμε και να απολαύσουμε έναν καφέ στην τεράστια πλατεία της. Επιστροφή με το καραβάκι στο Αργοστόλι και θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα, προαιρετικά, για όσους το επιθυμούν. Ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην πανέμορφη πλατεία του Αργοστολίου που θα ολοκληρώσει την ημέρα μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε ένα πανέμορφο τουριστικό κομμάτι της Κεφαλονιάς. Θα κάνουμε το γύρο της Λάσσης, που περιλαμβάνει τις Καταβόθρες, τον φάρο των Αγίων Θεοδώρων, τον Μακρύ – Πλατύ Γυαλό, τα Σβορωνατα, τα Κουρκουμελάτα, τα Μεταξάτα και θα καταλήξουμε στη Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς. Κατόπιν αναχωρούμε για τον τουριστικό Πόρο, αφού πρώτα προσκυνήσουμε στην Παναγία την Φιδούσα στο Μαρκόπουλο, άφιξη και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την δυτική πλευρά του νησιού. θα συναντήσουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου, που θα μας συγκλονίσει με την απαράμιλλη ομορφιά της, ενώ λίγο πιο κάτω θα θαυμάσουμε τη χερσόνησο της Άσσου με τα παραδοσιακά σπιτάκια, μια εικόνα που σαγηνεύει. Θα καταλήξουμε στο γραφικό Φισκάρδο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τη Βασιλική. Αποβίβαση και αναχώρηση για τη Λευκάδα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.

Additional information

Included
Bus transport
Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
The ferry tickets.
The tours and excursions as mentioned in the program
Experienced escort
Liability insurance
V.A.T.
Breakfast
Entrances to museums, archeological sites and what is mentioned in the program as optional
Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Prices

DEPARTUREΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΗΜΕΡΕΣMEALPRICEΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝNOTES
03/05MIRAMARE 2*5Breakfast319€135€219€+ 60€ τα 2 εορταστικά, +30€ θέα θάλασσα
03/05Hotel MIRABEL 3*5Breakfast329€135€229€+ 60€ τα 2 εορταστικά

Skip to content