Home Phone EXCURSIONS
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ

149

149

Online Reservation

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ

price from

149

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ

 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ 

Αναχώρηση 27/10

Τιμή συμμετοχής από 149€ με πρωινό 

Name and Surname*
Phone Number*
Email*
Comments
For the purposes of the General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR), I agree to the processing of my personal data in accordance with the Privacy Policy.
I want to receive offers via email and sms

Excursion schedule

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την πόλη της Φλώρινας. Σύντομη περιήγηση στις ομορφιές της πόλης με τη γοητευτική ατμόσφαιρα. Ο ποταμός Σακουλέβας, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, η παλιά αγορά και τα σπουδαία μουσεία. Βόλτα στις όχθες του ποταμού, στον πιο όμορφο και χαρακτηριστικό δρόμο της Φλώρινας. Χρόνος για καφέ θαυμάζοντας τα παλιά αρχοντικά με τα έντονα χρώματα, νεοκλασικής, μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής που στολίζουν τις όχθες του ποταμού. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή από το Πισοδέρι, με το ομώνυμο χιονοδρομικό, φτάνουμε στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Ο μεγαλύτερος Εθνικός Δρυμός της χώρας μας, με τη μοναδική βιοποικιλότητα, προκαλεί θαυμασμό. Επίσκεψη στον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Το μεσημέρι γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στον οικισμό Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας με τα αξιόλογα δείγματα πλινθόκτιστης αρχιτεκτονικής. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Καστοριά, την πόλη των γουναράδων, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά να μας καλωσορίζουν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για περιπάτους δίπλα στη λίμνη και τις γειτονιές της πόλης. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχωρούμε περνώντας από τα χωριά Γαύρος, Χαλαρά, για το χωριό Μελά. Επίσκεψη στο ιστορικό μουσείο Παύλου Μελά ο οποίος θανατώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1904. Επιστροφή στην Καστοριά και μετάβαση στην Παναγία Μαυριώτισσα στην άκρη της λίμνης όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης και προαιρετικά επίσκεψη στο σπήλαιο του Δράκου. Βόλτα στις γειτονιές Ντολτσό και Απόζαρι, στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και παλιά αρχοντικά που μαρτυρούν το μεγαλείο που έζησε η περιοχή. Προαιρετικά επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και στο μουσείο Μακεδονικού αγώνα. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για το Δισπηλιό εκεί όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός το 5000 π.Χ. Θα δούμε το πρώτο υπαίθριο οικομουσείο της Ελλάδας το οποίο αναπαριστά πιστά ένα νεολιθικό χωριό καθώς και την πιστή αναπαράσταση του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου. Επίσκεψη στην Ι.Μ Παναγίας Κλεισούρας. Επόμενος προορισμός το παραμυθένιο χωριό της Φλώρινας, το Νυμφαίο. Διασχίζοντας τις πλαγιές του όρους Βίτσι περνώντας από την Κλεισούρα, θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου. Είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις επιστροφή το απόγευμα στην πόλη μας.

Additional information

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Συνοδό
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
Breakfast
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια.
V.A.T.
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό
Accommodation tax

Prices

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΗΜΕΡΕΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟMEALΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥΠΑΙΔΙ 02-12SINGLE BED ROOMNOTES
27/103Hotel KELETRON 2*Breakfast149€99€60€
27/103Hotel ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3*Breakfast149€99€65€Θέα βουνό
27/103Hotel ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3*Breakfast159€109€85€Θέα λίμνη

Skip to content