Home Phone ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

169

169

Online Κράτηση

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

τιμή από

169

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ανδριανούπολη 

Ανάσταση στο Σταυροδρόμι των πολιτισμών !

Αναχωρήσεις στις 14,15,20,21,28,29/04

Τιμή Συμμετοχής 169€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή
Διαμονή σε 5* Ξενοδοχεία
Ονοματεπώνυμο*
Τηλέφωνο*
Email*
Σχόλια
Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679 (GDPR), συμφωνώ με την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου.
Θέλω να λαμβάνω προσφορές μέσω email και sms

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Η πρώτη μας μεγάλη στάση θα πραγματοποιηθεί στα σύνορα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια περιήγηση για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Χρόνος ελεύθερος στο μεγαλύτερο Τσαρσί της πόλης, την αγορά του Αλή Πασά καθώς και στον πεζόδρομο Saraclar. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα από τα παραδοσιακά τούρκικα χαμάμ για χαλάρωση.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη παλιών Ελληνικών κτισμάτων όπως το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και το Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο που ιδρύθηκε το 1872. Ακολούθως θα γνωρίσουμε τα μνημεία της δεύτερης κατά σειρά πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεκινώντας από το Σελιμιγιέ Τζαμί (Selimiye Camii). Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Τουρκία, χτισμένο από τον Μιμάρ Σινάν, τον πιο σημαντικό αρχιτέκτονα της Οθωμανικής περιόδου. H ανέγερσή του στάθηκε για τον Σινάν μια μεγάλη πρόκληση, αφού οι χριστιανοί αρχιτέκτονες θεωρούσαν αδύνατο να κατασκευαστεί θόλος μεγαλύτερος από εκείνον της Αγίας Σοφίας ενώ οι 4 μιναρέδες φαίνονται από πολύ μακριά σε όποιο σημείο της πόλης και αν σταθείς. Σήμερα το τζαμί προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο. Θα δούμε επίσης το Eski Camii (Eσκί Tζαμί) και το «Pουστέμ Πασά Kαραβάν Σεράι», ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό ξενοδοχείο, κτίσμα του 15ου αιώνα που λειτουργούσε ως χάνι. Τέλος θα θαυμάσουμε το Εθνολογικό – Αρχαιολογικό μουσείο Τέχνης με εντυπωσιακά εκθέματα από την Ελληνική, Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το διαμάντι της Προποντίδας, την Ραιδεστό. Είναι χτισμένη πάνω σε λόφο, πλάι στο αρχαιότατο πέρασμα της παράλιας Θράκης και έφερε το όνομα Βισάνθη. Η Ραιδεστός ήταν στους βυζαντινούς χρόνους σημαντικό λιμάνι και ισχυρή καστροπολιτεία. Πέρασαν από εδώ Βενετοί, Γενουάτες, Φράγκοι και Καταλανοί. Θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη από το Γεωργιάδειο αρρεναγωγείο (1909). Λίγο πιο πέρα, στον Φραγκομαχαλά, βρίσκεται το σπίτι του ούγγρου επαναστάτη, πρίγκηπα Φραγκίσκου Β΄ Ρακότσι (1720) που κατέφτασε εδώ εξόριστος. Πλήθος ξύλινων σπιτιών σώζεται τριγύρω στον ρωμαίικο μαχαλά, όπου δεσπόζει το δίπατο πέτρινο κτίριο του Φιλεκπαιδευτικούς Συλλόγου Ραιδεστού (1897). Απέναντι από την οικία Μαυρίδη βρίσκεται μια μεγάλη κρήνη με ίχνη ελληνικής επιγραφής. Θα διασχίσουμε την πλατεία της κρήνης και θα περάσουμε από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου σώζονται κάποια ελάχιστα ευρήματα από τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες της ανατολικής Θράκης. Ανάμεσά τους όλα τα κτερίσματα του τύμβου, στον οποίο θάφτηκε ο θρακιώτης πρίγκηπας Τήρης που ταυτίζεται με τον Τήρη που ακολούθησε την εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο (331 π.Χ.). Ο Τήρης ενταφιάστηκε, περί το 324 π.Χ., κοντά στην Πέρινθο (που γειτόνευε με την Ραιδεστό) μαζί με εντυπωσιακά προσωπικά του αντικείμενα. Ανάμεσά τους το εκλεπτυσμένο μακεδονικού τύπου χρυσό στεφάνι του Τήρη. Κάπου στις προθήκες του μουσείου εκτίθεται και ένα αργυρό νόμισμα της αγαπημένης Προκοννήσου που διατηρούσε αρχαιότατους εμπορικούς δεσμούς με την Ραιδεστό. Από την περιήγηση μας θα ανακαλύψουμε γωνιές του λαμπρού παρελθόντος της πόλης στον εβραϊκό και τον μουσουλμανικό μαχαλά. Επιστροφή το απόγευμα στην Αδριανούπολη για δείπνο και ξεκούραση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά την φόρτωση των αποσκευών, θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Κάραγατς, την παλιά Ορεστιάδα, που δόθηκε στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό που στάθμευε το Οριεντ Εξπρές. Σήμερα το κτίριο στεγάζει τη σχολή Καλών Τεχνών του Τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης. Δίπλα στο βαγόνι, μέρος του περίφημου Όριεντ Εξπρές βρίσκεται το μνημείο και το μουσείο της Συνθήκης της Λωζάνης. Με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, φτάνουμε στο Σουφλί, το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης στους “δρόμους του μεταξιού”. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό εξ ιδίων. Αναχώρηση στην συνέχεια για την πόλη μας. Άφιξη μέσω ενδιαμέσων στάσεων στην πόλη μας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

∆ιαµονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
∆ιατροφή σύµφωνα µε τον τιµοκατάλογο
Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα
Ασφάλιση
Είσοδοι σε µουσεία & θεάµατα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόµενο
Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής
Στο 3ήµερο πρόγραµµα δεν περιλαµβάνεται η 3η ηµέρα
∆υνατότητα αναχώρησης από Βόλο - Λάρισα - Κατερίνη µε κόστος 10€ ανά άτοµο ανά διαδροµή

Τιμες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΗΜΕΡΕΣΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΚΛΙΝΟΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥΠΑΙΔΙ 05-12
15,21,29/04Margi 5*3Ημιδιατροφή169€120€115€
14,20,28/04Margi 5*4Ημιδιατροφή215€144€149€

Μετάβαση στο περιεχόμενο